Kam si jít pro pomoc?

Pokud se někdo ocitne lhostejno jakým způsobem ve finančních problémech, s nimiž už si sám není schopen poradit, má na výběr v podstatě jenom mezi živořením a půjčkou. A je nasnadě, pro co z toho se rozhodne. Trpět přece nechce nikdo, a proto se dotyčný začne porozhlížet po tom, kdo by mu scházející finance možná mohl poskytnout.

Ovšem to, co zjistí, ho zrovna nepotěší. Jakmile je totiž někdo v nesnázích, jakmile nemá nijak závratné příjmy a s tím třeba i související dobře vyhlížející daňové přiznání, jakmile dotyčný nemůže být rozhodně hrdý ani na své záznamy v registrech dlužníků či dluhy a hrozící exekuce, je zle. Od někoho takového se většina finančních institucí už z preventivních důvodů raději odvrací. Protože co kdyby tento žadatel nakonec nebyl schopen dostát svým závazkům, že? To by potom poskytovatelé už nemuseli nikdy půjčené peníze vidět.

americké dolary

Experty na odmítání podobných žadatelů v nesnázích jsou zpravidla banky, mající jednoznačně stanovená kritéria posuzování, od nichž se jejich úředníci nemohou odchýlit. Ale ani jinde to nemusí být zrovna růžové.

A výjimkou je tak nejednou pouze nebankovní americká hypotéka Hypotéky bez registru. Právě tu totiž může získat skoro každý, dokonce i ten, kdo by se jinde nesetkal s pochopením. A sice proto, že zde mají nebankovní poskytovatelé této půjčky nastavena taková pravidla, jimž i ti, kdo třou bídu s nouzí, leckdy vyhovět dokážou.

domeček a eura

Stačí, aby měl žadatel nemovitost, již by mohl dát za půjčené peníze do zástavy, a rázem si tento může bez obav zažádat o půjčení až sedmdesáti procent odhadní ceny takové nemovitosti. A nejen že si může o půjčku požádat, ale také ji zřejmě snadno a rychle získá.

A jakmile má takové peníze k dispozici, může je použít na zaplacení čehokoliv. Čímž se z něho opět stane takzvaný slušný člověk, tedy solventní jedinec. A poté, co všechno zase řádně splatí, může tento hledět vstříc lepší budoucnosti.